1. Wat deed je besluiten om te komen kijken? Als jij het niet was, maar je ouders die dat besloten hebben, wat deed hen besluiten een bezoek te brengen?
Mijn moeder heeft het bedacht om te komen kijken, want ze was heel nieuwsgierig hoe het portret er in het echt uit zou zien. En ik vond het een leuk idee dus hebben we gevraagd of we konden kijken.
2. Wat vond je van het schilderij 'in het echt'? Klopte het met het beeld dat je had?
Het was groter dan ik had verwacht maar verder klopt het wel. Het was heel mooi om te zien hoe het van foto tot schilderij is gemaakt.
3. Vind je dat het iets toevoegt, dat het proces van het tot stand komen van het schilderij te zien is? Kun je uitleggen waarom?
Het is goed te zien. Het is ook mooi om te zien want dan kun je zien hoe de schilder is begonnen en is geëindigd.
4. Als het schilderij van jou zou zijn, waar zou je het dan ophangen?
Als het van mij zou zijn zou het of in de kamer bij ons hangen of op mijn eigen kamer.
5. Wil je nog iets anders kwijt? Ga je gang!
Ik vind het heel leuk dat u zoiets doet en mij daarvoor hebt uitgekozen.
En nog een paar vragen aan de ouders:
6. Wat vinden jullie van het idee, dat ik 12 kinderen zomaar heb uitgekozen op te portretteren op deze manier?
Ontzettend leuk idee. Vooral omdat er wel een selectiecriterium was (mond dicht en toch open in de camera kijken). Het is een leuk idee dat iemand jouw kind heeft uitgekozen om te portretteren en het is ook best spannend om te zien hoe jij dat ging doen. Het was daarom erg leuk dat we het proces via internet konden volgen. Herkennen we ons kind in het portret of niet?
7. Is het te zien dat het werk arbeidsintensief is en geeft dat een meerwaarde (niet financieel, maar qua indruk)?
Ja, het is te zien dat het arbeidsintensief is en het geeft ook een meerwaarde, het is toch anders dan zomaar een schets. Er is veel zorg besteed aan het tot stand komen van de lagen. De diverse lagen geven diepte aan het portret. De QRcode als start van het schilderij is natuurlijk helemaal tof, je opent een brief, scant een code en dat blijkt dan de basis van het portret te zijn ( terwijl je dat niet verwacht).
8. Willen jullie nog iets anders kwijt? Ga je gang!
We vonden het erg leuk om het portret al te kunnen zien in je atelier. Het is nog leuker om een portret te zien in de omgeving waar het gemaakt wordt, met de kunstenaar erbij. Het is ook erg aansprekend om te zien hoe het totale proces in elkaar zit. Op internet zie de diverse lagen op het doek staan, maar hoe die tot stand komen zie in je atelier pas echt. Van de computerschetsen en de diverse stadia (die nog te zien waren omdat niet alle portretten in het hetzelfde stadium waren toen wij er waren) tot een eindwerk. Daarnaast waren wij toch ook nieuwsgierig naar wie dat toch is die je kind wil portretteren. En natuurlijk hoe ziet het werk in het echt uit! Op computerbeeld kan iets er heel anders uitzien dan in werkelijkheid. |